Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A ÎNCEPUT CONCURSUL DE SOFT

Concursul Național de Soft “Grigore Moisil” a debutat astăzi la Lugoj. Evenimentul, organizat de Clubul Copiillor, a ajuns la cea de-a XXIV-a ediție și reunește în acest an nu mai puțin de 200 de elevi din toată țara, care se întrec la cele trei secțiuni ale competiției: programare, comunicări științifice și realizarea unor prezentări Power Point pe o temă impusă. Primii care au intrat în competiție au fost elevii de gimnaziu, care au suținut proba de programare la Colegiul Național “Iulia Hasdeu. În paralel, la Universitatea Europeană Drăgan s-a desfășurat sesiunea de comunicări științifice și prezentări power point. Veniți din toate colțurile țării, unii dintre elevi au pornit în competiție cu dorința de a învăța lucruri noi și de a lega prietenii, alții, mai motivați, și-au propus să câștige concursul.

Am venit pentru prima dată la acest concurs pentru a învăța lucruri noi, pentru că nu sunt așa de bun la informatică, abia de anul acesta am început să învăț, dar orice are un început și sper să reușesc să ajung cât mai sus și concursul acesta poate fi un început foarte bun pentru cariera mea.

Cu ce gânduri ai venit la acest concurs? În mare parte pentru experiență, nu ca să câștig neapărat ceva și pentru socializare. Ai mai fost până acum? Da, este a patra oară când vin. Anul trecut nu am fost că nu s-a organizat, dar în ceilalți trei ani da. Cum ți s-a părut? Este o ocazie foarte bună de a-ți face prieteni din toată țara, e o experiență foarte interesantă, merită. De unde ești tu? Din Giurgiu.

Ce lucrezi aici? Mă cheamă Mihnea Andreescu, nu lucrez nimic. Vă arat aici o smecherie, am luat locul I la națională. Nu lucrez nimic, încă nu au venit problemele, dar vă arătam niște șmecherii aici. Ce aștepți de la acest concurs? Să iau locul I. Ești hotărât? Da.

Juriul concursului este format din cadre didactice din Bucureşti, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova şi Lugoj. Concursul organizat de Clubul Copiilor Lugoj este finanţat de Ministerului Educaţiei şi Consiliul Judeţean Timiş și se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Europeană Drăgan şi Colegiile Naţionale „Iulia Hasdeu” şi „Coriolan Brediceanu”, locații unde se desfășoară probele. Concursul se încheie duminică, 20 mai.

leave a reply