Banner Mobilier Magazin BIG Mag

9 MAI, SĂRBĂTORIT LA LUGOJ

Ziua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial au fost sărbătorite astăzi la  Lugoj prin manifestări organizate de administrația locală alături de principalele instituții ale statului, asociații ale veteranilor, fostelor cadre militare și organizațiile politice locale. Manifestările au debutat la ora 10 cu intonarea imnului național, urmat de o slujbă de pomenire și depuneri de coroane la monumentul eroilor din parcul prefecturii. La final a avut loc defilarea gărzii de onoare a Batalionului 183 Artilerie ”Gen. Ion Dragalina”.

Spuneți-mi vă rog ce știți despre semnificația zilei de astăzi? Ziua Independenței, 9 mai, sărbătoare foarte importantă pentru națiunea română. Despre manifestările care au astăzi loc ce părere aveți? O părere pozitivă, animație, voie bună, dragoste de țară, de popor, de România. Vă place să participați la astfel de manifestări? Particip frecvent.

Vă place să participați la astfel de manifestări? Îmi place, sigur că îmi place. Ați mai participat până acum? Eu am participat, că eu sunt bătrân. Cum vi se pare ceremonialul care are loc, vă place? În fiecare an se ține aici.

Manifestările dedicate zilei de 9 mai au continuat la Ceasul Electric, cu un spectacol în aer liber oferit de Ansamblul Lugojana, coordonat de maestrul Puiu Munteanu. Cei mai mici dintre dansatorii ansamblului au oferit o demonstrație de dans, iar câțiva soliști vocali au încântat publicul cu cântece specifice repertoriului bănățean.

leave a reply