Banner Mobilier Magazin BIG Mag

În Timiș crește numarul cazurilor de pneumonie.

Numărul cazurilor de viroze respiratorii acute și gripe scade ușor, în județul Timiș. În același timp, s-a înregistrat o creștere a cazurilor de pneumonie.

Săptămâna trecută, trendul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare a fost unul descendent, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Timiș.

jachete si geci barbati big magDacă în perioada 30 ianuarie – 6 februarie, am înregistrat un număr de 1.862 de infecții, cu 40 de internări, în ultima săptămână au fost raportate 1.592 de infecții, din care 66 au necesitat internare. În ceea ce privește numărul cazurilor de gripă, de la 192 de cazuri cu 67 de internări, la 133 de cazuri, din care 49 de internări. Numărul cazurilor de pneumonie, însă, a crescut considerabil, fiind raportate 258 de cazuri în ultima săptămână, din care 111 au avut nevoie de spitalizare”, spune purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, Cornelia Bubatu.

Medicii le recomandă pacienților ca, la primele semne de boală, să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanenţă pentru a începe cât mai repede tratamentul.