Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ANPC: Operatori economici prinşi cu “puiul vopsit” pentru a părea mai buni.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, anunţă că va transmite, astăzi, o informare către toate instituţiile ce pot verifica modul în care s-a ajuns ca pe piaţă să se găsească pui vopsiţi, pentru a părea mai buni.

Într-o postare pe facebook, şeful ANPC avertizează că inspectorii au descoperit operatori economici care hrănesc puii de găină cu mâncare amestecată cu vopsea, ca aceasta să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată. În acest fel, şi ouăle capătă altă culoare.

Există operatori economici care vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenţia asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiţi. Interesant este, şi vă rog să citiţi prospectul, că şi ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Horia Constantinescu mai avertizează că, în urma unor controale, au fost descoperite ferme în care există salmonela, o bacterie care poate contamina o multitudine de alimente şi care, după ingerare, dă probleme gastro-intestinale care în unele cazuri pot deveni grave.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.”