Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

aosom.ro

Știri

Domeniul Regal Săvârșin s-a redeschis pentru vizitatori.

Domeniul Regal de la Săvârșin și-a redeschis porțile pentru turiști, în prezența Majestății Sale, Margareta, și a Alteței Regale, Radu.

Sute de persoane au participat la redeschiderea Domeniului Regal Săvârșin pentru vizitatori. Cu această ocazie, la final de săptămână, se desfășoară un târg al satului românesc, la care participă 50 de producători locali.

Festivalul de tradiții și meșteșuguri populare “Suflet de România” reuneşte meșteșugari, producători locali, artizani, precum și artiști plastici și muzicieni, care vin cu lucrări inspirate din tradiția românească. Sunt organizate ateliere de meșteșuguri și jocuri pentru copii, conduse de organizații caritabile și asociații culturale.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Mobilier casa si gradinaSâmbătă seara, pe scena amenajată pe Domeniul Regal au concertat Narcisa Suciu și Ducu Bertzi. Duminică seara vor susține recitaluri Vasile Șeicaru și Florin Chilian.

Castelul Regal de la Săvârșin este folosit în mod curent de către membrii Familie Regale și nu este deschis publicului.

Pe domeniu pot fi vizitate Satul Regal unde se află Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai I, Casa Ceaiului, magazinul de suveniruri și parcul de 20 de hectare, care înconjoară castelul.

În parcul amenajat din anul 1816 se găsesc încă 12 stejari cu vârste de peste 300 de ani. Cel mai vechi arbore al parcului, Stejarul Forray, a fost plantat în anul 1650.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Mai multe informații despre programul de vizitare pot fi găsite pe paginile de internet romaniaregala.ro și savarsinregal.ro.

Vă recomandăm

Știri

Familia Regală a României va petrece, și în acest an, sărbătorile de iarnă la Săvârșin, în județul Arad. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și...

Media & Cultura

Timișorenii sunt invitați la o seară dedicată chitarelor, în cadrul căreia, vor susține recitaluri mai mulți artiști cunoscuți. Seara Chitarelor a fost inițiată anul...

Sănătate

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică, 8 martie, o serie de măsuri inițiate de Ministerul Sănătății, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Printre acestea...

Mapamond

Expoziţia dedicată lui Leonardo da Vinci la Muzeul Luvru din Paris, care s-a încheiat luni seara, a fost vizitată de aproape 1,1 milioane de...