Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[FOTO – VIDEO] O noua bază sportivă la Lugoj.

Noua arenă sportivă conține un teren pentru fotbal, suprafață sintetică omologată și un teren de sport multifuncțional.

Noua bază Sportivă (tip I), finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI), de la autogară, a fost inaugurate official sâmbătă, 6 aprilie, în prezența secretarului general al Asociației Județene de Fotbal Timiș, Poclid Ionel, împreună cu vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal, Timiș Ciprian Trancă, și autoritățile locale lugojene.

”Înainte de toate, dorim să le mulțumim colegilor din CNI, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar și companiei Simion Tehnoconstruct S.R.L. care a realizat lucrările în termen și la standarde impecabile de calitate. Este foarte important că acest proiect a ajuns la bun sfârșit. Lugojul, prin CSM (Clubul Sportiv Municipal) a dezvoltat în ultimii trei ani și jumătate secțiile pentru juniori, atrăgând peste 750 de copii în activități sportive. Numărul mare de copii care practică astăzi diverse sporturi, a dus la ocuparea până la refuz a capacităților disponibile. Baza va ajunge în administrarea CSM Lugoj, adică pe mâini foarte bune, colegul nostru Mihai Anghel fiind principalul pilon al dezvoltării CSM în ultimii trei ani și jumătate. Considerăm necesar să punctăm principalele momente ale realizării acestui proiect”, a declarat primarul ales Claudiu Buciu.

Baza este extrem de necesară și va deservi în condiții excepționale sportivii lugojeni.

Noua arenă sportivă conține un teren de sport de dimensiuni mari pentru fotbal, suprafață sintetică omologată 68 m x 105 m, un teren de sport multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, suprafață din covor de tartan 20 m x 40 m, o clădire pentru vestiare, spații sanitare, administrative și tehnice, instalații de iluminat nocturn pentru ambele terenuri, 500 de locuri în gradene, 20 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, spații verzi, parcare, alei pietonale și o cabină poartă.
Certificatul de urbanism numărul 175 pentru bază a fost emis în data de 30 martie 2021, în scopul ”Construire Bază Sportivă Tip I în Municipiul Lugoj”.

Documentația tehnică întocmită în vederea recepției suportului topografic pentru ”Construire Bază Sportivă Tip I în Municipiul Lugoj” a fost avizată prin Procesul Verbal numărul 1309 din 16 aprilie 2021 emis de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș – BCPI Lugoj.

Municipiul Lugoj a predat către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin CNI, terenul situat pe Splaiul Morilor, numărul 12, în vederea construirii bazei sportive, Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Lugoj numărul 50 din 31 martie 2021, actualizată prin HCL numărul 58 din 26 aprilie 2021.
În data de 1 iulie 2021 a fost emis Ordinul de finanțare numărul 904 de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin care s-a aprobat finanțarea bazei sportive.

Ulterior, în 14 octombrie 2021, CNI a publicat procedura de achiziție publică a proiectării și execuției bazei sportive. Contractul de proiectare și execuție s-a semnat, tot de către CNI, în data de 20 iunie 2022.

Urmare a întocmirii proiectului tehnic, Municipiul Lugoj a emis Autorizația de construire numărul 147 din 22 septembrie 2022. În 6 februarie 2023, CNI a emis Ordinul de începere a lucrărilor. Acestea au fost efectuate în termenul contractual și recepționate fără obiecțiuni în data de 1 aprilie 2024.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big Mag

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply