meia.ro

TOP Știri

Gemenii sănătoși care au urmat o dietă vegană timp de opt săptămâni au avut niveluri mai scăzute de colesterol "rău", adică lipoproteine cu densitate mică sau LDL, valori mai bune ale zahărului din sânge și o pierdere mai mare în greutate, în comparație cu frații lor care au urmat o dietă bazată pe carne și legume, conform unui nou studiu.

Un zâmbet sănătos este echivalentul unei cărți de vizită pentru sănătatea și starea generală a unei persoane. Cu toate că aspectul sănătos al dinților poate conferi un farmec aparte, nu trebuie neglijată importanța sănătății orale în ansamblu. În era modernă, avem privilegiul de a beneficia de tehnologii stomatologice avansate, care nu numai că îmbunătățesc estetica zâmbetului, dar și contribuie la sănătatea orală durabilă. Astfel, zâmbetul perfect nu este doar ...

Aproximativ 10.000 de copii se nasc în fiecare an în Statele Unite cu un defect cardiac congenital complex, care necesită intervenţii chirurgicale în primul an de viaţă. Unele dintre aceste operaţii necesită implantarea unui plasture cardiac, însă materialele actuale utilizate în acesta sunt neviabile şi nedegradabile. Ele nu cresc odată cu pacientul şi adesea eşuează deoarece nu se integrează cu inima.

Boala Alzheimer este o afecţiune neurodegenerativă devastatoare care afectează peste 50 de milioane de persoane din întreaga lume. O caracteristică patologică cheie a bolii este acumularea de plăci beta-amiloide (βA) în creier, ceea ce duce la un declin progresiv al funcţiei cognitive. Se crede că microglia, celulele imunitare rezidente în creier, joacă un rol vital în eliminarea plăcilor βA, funcţie care este afectată în cazul maladiei Alzheimer.

Desemnată în 2010 ca planta medicinală a anului, iedera prin denumirea botanica Hedera helix isi are descrisă perfect originea: din greaca veche “hedra” ce inseamna “pozitie” si “heli”, derivat din verbul “helissein” pentru “a se roti”. Este, astfel, planta mereu verde care se roteste in jurul arborilor. In afara rolului ornamental, iedera este folosita inca din antichitate în tratarea diferitelor afectiuni respiratorii.

Vezi toate știrile din categoria Diete și Fitness

Click AICI !