TOP Știri

Metabolismul uman este adaptat unei diete omnivore cu un consum echilibrat între legume, fructe, carne, lactate și ouă. Ultimele trei categorii de alimente sunt principalele surse de proteine și grăsimi, considerate a fi nutrienți esențiali. Cu toate acestea, o dietă care exclude produsele de origine animală și derivatele lor nu aduce niciun prejudiciu sănătății, atâta vreme cât necesarul de proteine, grăsimi, minerale și vitamine este complet asigurat printr-un consum ...

Adriana Sorete Arbore, medic pneumolog la Iaşi, a afirmat că a crescut incidenţa tuberculozei faţă de 2022 la nivelul judeţului, iar formele grave sunt preponderente. Ea a menţionat că pandemia de COVID a stricat evoluţia înceată, dar favorabilă în ceea ce priveşte tuberculoza. Medicul a mai precizat că populaţia se teme, are tendinţa de ocolire a sistemului medical, iar adresarea este tardivă.

Primăvara vine cu multe avantaje, dar și cu “reversul medaliei”, hiperhidroza (transpirația excesivă) fiind una dintre afecțiunile care trebuie să te preocupe acum, dacă dorești să uiți de senzațiile și mirosurile neplăcute pe care aceasta le poate provoca mai ales în sezonul cald.

Investigatiile medicale sunt cele care ne ajuta sa depistam eventuale probleme de sanatate si sa le tratam, astfel incat sa reusim sa ne traim viata cat mai bine cu putinta si sa ne pastram in cea mai buna forma.

Toate formele de contracepţie hormonală prezintă un risc uşor crescut de cancer de sân la femei, inclusiv metodele care nu conţin decât progestativ, din ce în ce mai utilizate, conform unui nou studiu publicat marţi, 21 martie, transmite AFP.

Vezi toate știrile din categoria Diete și Fitness

Click AICI !