Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Administrație

Preluarea proiectelor europene, o sarcină mai complicată decât pare la prima vedere

O întrebare legitimă care se pune după alegerile locale se leagă de soarta proiectelor europene la nivelul municipiului Lugoj.


”Implementarea proiectelor începute are șanse să se realizeze doar dacă ea va fi făcută de către aceeași echipă și același management. Ar fi nedrept pentru Lugoj să se piardă aceste finanțări”, spunea înainte de alegeri Claudiu Buciu, coordonatorul proiectelor cu finanțare nerambursabilă europeană obținute de Primăria Municipiului Lugoj.

Cum echipa şi managementul s-au schimbat, soarta proiectelor europene câştigate de municipalitatea lugojeană pare a fi…în aer. Însă, după alegeri, primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu spune că proiectele nu sunt în pericol.

Totuși, preluarea proiectelor europene se anunță o sarcină mai complicată decât pare la prima vedere. Proiectele europene au fost împărțite între mai multe echipe de lucru, coordonate de consilierii cărora le-au încetat mandatele odată cu demisiile oficialilor din fruntea administrației locale.Claudiu Buciu a primit în atribuție toate proiectele europene, dar la nivel de coordonare.

”Le-am coordonat, dar nu am fost în toate echipele de proiect, nici nu aveam cum. La câteva proiecte importante, cum ar fi spitalul nou și insulele ecologice, am fost manager de proiect, dar nu la toate”, a declarat Claudiu Buciu.

Reamintim că la 11 iunie, Claudiu Buciu a demisionat din toate funcțiile deținute în echipele de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene nerambursabile și din funcția de consilier personal al primarului. Demisia își face efectul începând cu data de 1 iulie 2024.

Actualul primar, Călin Dobra, dă și el asigurări că există în PSD suficienți oameni cu o bună pregătire, capabili să asigure buna desfășurare în continuare a acestor proiecte, chiar dacă se pune problema preluării acestora mai devreme decât era prevăzut.


sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Publicitate bestvalue.eu