Sub egida Universităţii de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, la Timișoara a avut loc ieri lansarea proiectului ”Formarea Profesională a personalului din sistemul medical din România în Genetica medicală”. Proiectul se derulează la nivel national, având drept scop formarea personalului medical pentru interpretarea și integrarea rezultatelor de genetică medicală în contextul clinic al pacientului. Mai exact, prin intermediul proiectului, în cele 4 regiuni de implementare vor fi instruiți medici de familie, medici din diverse specialitati și asistenți medicali pentru recunoașterea patologiilor genetice ale unor pacienți și trimiterea cazurilor mai departe, către specialiștii în domeniu.
Prof. Univ. Dr. Maria Puiu- Director Științific Regiunea Vest:
Se adresează medicilor de toate specialităților și asistenților medicali. Noi sperăm să se înscrie la curs cei care au în special patologie genetică: pediatrie, ginecologi, medici de familie, atât rezidenți cât și specialiști, asistente care lucrează în diferite specialități care vin în contact cu bolile genetice. Spun asta pentru că bolile genetice sunt multisistemice și pot avea manifestări predominant cardiologice și atunci vor fi în urmărirea cardiologilor
În Regiunea Vest, adică în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara vor fi instruite 165 de persoane din sistemul medical. Lectorii, care participă la instruire, sunt cadre didactice ale Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.