Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Știri

Mitropolitul Banatului a oficiat slujba de sfințire a apei la Troița”Izvorul Tămăduirii” din Lugoj

În vinerea din Săptămâna luminată după sfintele Paști Biserica Ortodoxă Română  prăznuiește Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare dedicată Maicii Domului.
Numeroși credincioși lugojeni au participat vineri, 10 mai, de la ora 17, la slujba de Sfințire a Apei, Agheasma mică, la Troița ”Izvorul Tămăduirii” din Cotu Mic.

Acest eveniment religios a fost organizat, și în acest an, de Parohia Cotu Mic, a cărei biserică are hramurile ”Sfântul Ioan Botezătorul” și ”Izvorul Tămăduirii”.

Serviciul religios, de binecuvântare și sfințire a apei, a fost oficiat de ÎPSS Ioan Selejan, arhiepiscop al Timișoarei și mitropolit al Banatului, în fruntea unui sobor de preoți, din rândul căruia au făcut parte P. On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului, și părintele Alin Vărzaru, parohul Bisericii Ortodoxe Române ”Sfântul Ioan Botezătorul”.

La sfârşitul serviciului religios, înaltul ierahul bănățean i-a binecuvântat pe credincioși și prin stropire cu apă sfințită, apoi a rostit un cuvânt de învățătură și zidire sufletească.

În final, s-a desfășurat un program artistic de muzică și dansuri populare susţinut de formaţia Titel Brestovicean, împreună cu tinerii dansatori ai Ansamblului ”Lugojana”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Troiţa ”Izvorul Tămăduirii” a fost ridicată în octombrie 2008, cu sprijinul Consiliului Local Lugoj, în cartierul Cotu Mic, iar de atunci, în fiecare an, a fost organizată această ceremonie de sfințire a apei, cu excepția perioadei de pandemie.

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Parohia ”Învierea Domnului” din Lugoj a intensificat, în zilele Săptămânii Mari, activitățile destinate credincioșilor aflați în nevoi și suferințe. ”Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan,...

Știri

ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a fost duminică, 5 noiembrie, oaspetele Lugojului. Vizita canonică a fost ocazionată de împlinirea a 30 de ani de la...

Știri

La aproximativ 70 km de Timișoara, în localitatea Șanovița, o familie de creștini trăiește în multe lipsuri materiale, dar se străduiește să ofere un...

Știri

Pandemia a dat peste cap obiceiurile lugojenilor, în privința marilor sărbători ale municipiului. Cea mai mare este în 15 august, când se serbează hramul...