APROAPE TOȚI COPACII DE LA SPITAL VOR FI TĂIAȚI

Peste 180 de arbori de diferite specii sunt planificați să fie eliminați din parcul interior al Spitalului Municipal din Lugoj. Acțiunea vizează în principal scoaterea din inventar a arborilor care prezintă pericol de prăbușire peste clădiri sau rupere la vânturile mai puternice și înlocuirea acestora cu alte specii, cu înălțimi mai mici. Arborii propuși pentru extragere au fost marcați de Ocolul Silvic aparținător și au fost trecuți într-un registru al spațiilor verzi, în vederea întocmirii unui angajament de replantare. Situația urmează să fie depusă la Agenția de Mediu Timiș, care va da autorizația de tăiere necesară, ce se pune în aplicare ulterior.

Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj:

Încă de la furtuna de anul trecut am propus un proiect de schimbare a pădurii din curtea spitalului, de modificare a parcului din interiorul curții spitalului. Au picat câțiva dintre copacii foarte mari, că deja sunt depășiți și care pun în pericol viața oamenilor și clădirile. Am cerut în momentul respectiv de la Ocolul Silvic o estimare a valorii din punct de vedere biologic a sănătății copacilor. Au venit în momentul respectiv, au considerat că majoritatea copacilor sunt afectați într-un fel sau altul fie de bătrânețe, fie de anumite boli. Ați văzut că majoritatea sunt acoperiți de iederă, lucru care înseamnă că copacul e bolnav. Necesită tăiere cam toți, practic aproximativ 180, plus- minus niște arbuști care sunt niște lăstari crescuți de la copacii bătrâni

Lucrările de eliminare a arborilor periculoși de la spital vor fi urmate de lucrări de reamenajare a spațiilor verzi și amplasarea unor linii subterane de alimentare cu energie electrică a pavilioanelor. În curtea spitalului se găsesc în prezent în jur de 200 de arbori de diferite specii: molid, platin, ulm, arțar, ienupăr, cireș japonez, tuia sau Ginkgo Biloba.

leave a reply