Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A treia victorie cu 3-0 în Europa! CSM Lugoj triumfă în fața elvețiencelor de la Sm’Aesh Pfeffingen

Puțini se așteptau la o victorie atât de categorică împotriva unei echipe elvețiene care ne-a pus mari probleme în urmă cu doi ani în cupele europene. După mai puțin de o oră de joc, CSM și-a adjudecat a treia victorie consecutivă cu 3-0 în Europa, pe seturi 25-12; 25-11; 25-20. Așa cum spunea la final antrenorul Ugljesa Segrt, un triumf care i-a depășit până și propriile așteptări, prin proporțiile scorului.

De altfel, meciul din 16-imile de finală ale CEV Challenge Cup dintre CSM Lugoj și Sm’Aesch Pfeffingen se anunța a fi un meci între două ”necunoscute”.

Pe de o parte, erau elvețiencele de la Pfeffingen, pe care le-am depășit acum doi ani în aceeași competiție europeană, după două partide dramatice, cu 3-2 la Lugoj și 3-1 în deplasare. Dar Pfeffingen de azi s-a dovedit a nu mai fi cea de ieri, când o avea ca libero pe Saita, formidabila jucătoare din Japonia, pe vremuri echipieră a campioanei europene, CSM București.

Paradoxal, a doua ”necunoscută” era chiar echipa gazdă. Afectată de accidentări, echipa Lugojului a fost nevoită să se reinventeze din mers, reușind în avanpremieră o victorie de moral cu Dinamo București în deplasare. Diferența față de meciul cu Pfeffingen de acum doi ani este că, între timp, cota europeană a Lugojului a crescut foarte mult, după ce a jucat finala Challenge Cup ediția 2022-2023, ocupând locul doi din 64 de echipe de top de pe bătrânul continent.

Cam așa erau distribuite ”cărțile” înainte de partida din 11 noiembrie, desfășurată de la 18.30 la Sala Sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj. În fața unui public numeros, Lugojul a început în trombă, primele două seturi, câștigate la 12, respectiv 11, fiind un adevărat galop de sănătate. În setul trei, Pfeffingen pare că își revine, dar pierde și de astă dată, la diferență de ”numai” cinci puncte.

O victorie frumoasă, care a resturat moralul echipei. S-a văzut și din încrederea cu care au evoluat echipierele noastre Lisa Ruban, Mirta Grbac, Olga Skrypak, Andra Artin, Nevena Vukcevic, Katarina Canac, felicitări tuturor!

Să mai adăugăm că meciul a fost transmis în direct de TVR 3 – TVR Timișoara, încă un efect binevenit al Fenomenului CSM Lugoj!

Iubitorii voleiului sunt invitați sâmbătă la un nou meci de campionat, în compania echipei din Constanța.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply